Ibizaanse turner Leonor Urruty is Spaans kampioen in de beker.

Leonor Urruty houdt de prijs vast.

Op de trap van de winnaars

Ibiza’s ritmische gymnastiek werd geëerd om twee beslissende medailles te ontvangen tijdens een nationale wedstrijd.

Junioren Leonor Urruty-Etchepare en María Bocanet van Club Gimnasia Rítmica San Antonio wonnen de eerste en tweede plaats op de Spaanse kampioenschappen in Murcia.

Dankzij hun prestaties stonden ze in de voorhoede van de wedstrijd, waaraan in totaal 51 gymnasten uit heel Spanje deelnamen.

Urruty scheen in haar tweede optreden en overtrof haar collega met een totaal van 9.000 punten (4.050 + 4.950) tegenover 8.700 die Bocanet behaalde (4.400 + 4.300). De Canarische deelnemer Anastasia Syskova werd derde met 8.300 punten.

Leonor over het kampioenschap

De negenjarige Leonor was dolgelukkig met het behalen van de titel: “Ik was een beetje nerveus, maar ik deed het goed. En ik ben ook erg blij voor mijn teamgenoot, die ik erg leuk vind”, zei de aanstormende ster uit San Antonio. Trainer Amaya Cardeñoso legde uit dat dit de eerste gouden medaille is die naar Ibiza gaat in de categorie ritmische gymnastiek en is blij met het succes van haar studenten.